Woda jest świadoma. Wiesz co to znaczy?

Opublikowane przez admin w dniu

woda

Masaru Emoto doktor medycyny alternatywnej w Open International University, odkrył w wyniku swoich eksperymentów , że woda, reaguje na myśli i słowa człowieka i potrafi je odzwierciedlić. Zależnie od tego, jakie wysyłano w jej kierunku słowa i emocje, po zamrożeniu krople wody, tworzyły struktury kryształków o zupełnie odmiennych kształtach i wzorach[1]

Próbki wody poddane pozytywnym słowom i myślom, krystalizowały zdecydowanie inaczej(wykazywały niezwykłe piękno form) niż próbki wody poddane działaniu myślenia negatywnego (kształty kryształków były bardzo brzydkie i chaotyczne). Wodę pochodzącą z tego samego źródła poddawano oddziaływaniu różnych czynników, różnych rodzajów muzyki, naklejano na pojemniki napisy o różnym zabarwieniu emocjonalnym, ustawiano naczynia na różnych fotografiach i po jej zamrożeniu okazywało się, że obraz krystaliczny jest w każdym przypadku inny, co potwierdziło, że woda ma właściwość zapisywania w swojej strukturze dźwięków, obrazów, myśli i emocji. [1]

Wyniki badań doktora Emoto, dają sporo do myślenia, bo organizm człowieka składa się w ponad 60% z wody, a organizm dziecka nawet w 75% zbudowany jest z tej substancji. Również pożywienie, które zjada człowiek, w sporej części, składa się z tej niezwykłej substancji.

Woda – Wnioski i spostrzeżenia jakie płyną z odkryć dr Emoto na jej temat.

Na podstawie odkryć doktora Emoto, możemy wyciągnąć wniosek, że pożywienie, nie jest tylko i wyłącznie sumą substancji(składników), z których się składa, Zawiera się w nim także zapis energetyczny(wzór strukturalny) wody, odzwierciedlający stan psychiczny i emocjonalny kucharza, z momentu, gdy przygotowywał ten posiłek(miał bezpośredni kontakt z produktami).

Podczas gotowania, kucharz wchodzi w interakcje, ze znajdującą się w produktach spożywczych wodą (podczas kontaktu fizycznego) i wpływa na wzór zapisu wody znajdującej się w tym pożywieniu.

Woda w pożywieniu, która miała kontakt z kucharzem, odzwierciedla w swoim zapisie, jego emocje z chwili gotowania. Jeśli, kucharz był zmęczony, przestraszony, rozkojarzony, lub gotował niechętnie z konieczności lub przymusu, to wszystkie osoby, które spożywają posiłek przygotowany z takim nastawieniem, „zjadają” wraz z nim, odrobinę energii z tych emocji, wzmacniając te emocje u siebie. Najlepiej gdy ktoś uwielbia gotować i robi to z pasją i radością jak np. światowej klasy kucharz lub z miłością jak np. wtedy gdy babcia gotuje dla swoich ukochanych wnuków. Wtedy takie posiłki pozytywnie wpływają na stan świadomości spożywających

W zakonach buddyjskich panuje np. taki zwyczaj że posiłki dla innych mnichów, mogą gotować tylko najbardziej zaawansowane w rozwoju świadomości osoby. Zapewne intuicyjnie rozumie się tam, że woda w posiłku nabiera zapisu emocjonalnego od kucharza i udziela się ona osobom, które spożywają gotowane przez niego pożywienie

Wpływ nastawienie osoby spożywającej posiłek, na jego wartość odżywczą

Posiłek który trafi już na stół, może jednakże odmienić zapis wody jaki nabrał od kucharza Jeśli stan emocjonalny osoby, która otrzymała ten posiłek do zjedzenia jest wysoki, (czuje np radość i wdzięczność za posiłek, albo je posiłek w gronie bliskich osób), to posiłek nabiera tych wibracji, oczywiście pod warunkiem że nie jest złożony ze szkodliwych dla organizmu składników odżywczych, bo te zawsze wyrządzają szkodę organizmowi, niezależnie od nastawienia osoby, która taki posiłek spożywa.

Im dłużej ktoś odczuwał autentyczną wdzięczność za posiłek, czyli podziękował za niego na głos(lub w myślach),przed zjedzeniem , tym silniejszego pozytywnego zapisu nabierze znajdująca się tam woda, i w bardziej pozytywny sposób, wpłynie ona na zapis energetyczny(wzór) wody znajdującej się w ciele człowieka, który ten posiłek spożyje. Dlatego wprowadzenie takiego czynnika jak wspólne zjadanie posiłków przy jednym stole, najlepiej o stałych porach, pomaga nie tylko w zacieśnianiu więzi rodzinnych, ale też zwiększa jakość „energetyczną” spożywanego posiłku.

[1][ L. Szepiel „”Oblicza wody”, s. 23, 24

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial